Dansa till fötterna värker.

I går vart det party. Kom hem vid fem. Hade dansat i tre timmar då, trött men glad var man när man la huvudet på kudden. Kvällen va väldigt lyckad från början till slut.
Förfest på residencet så massa människor kom hit, även folk som inte bor här. Efterdet drog vi ut men klubben öppna inte förrens vid ett. Vi hamnade på en irländspub medans vi väntade (den va närmast). Två as sköna killar från jamaica satt o spela reagge så stämningen var helt underbar. Efter drog vi till Music box, själva nattklubben och där dansade vi till tidigt!! En av de bättre kvällarna här hittils!!

På morgonen tog jag det lugnt i dag, vaknade vid tio, sen försökt fixa bostad till mamma när hon kommer nästa vecka (bara en natt de gäller man kan vara klurrigt ändå). Efter det bar det av till skolan, hade IMIB. Videokonferens med Peru i dag, det var roligt även om man inte alltid fick svar på det man frågade. En sak jag inte förstår är människor som väljer en kurs som denna men sedan inte deltar i diskussionerna. Även om jag är huvudledare är det inte bara jag (plus en till) som ska diskutera, jag fattar inte hur de andra bara sitter där och inte säger något. Har man inte valt fel kurs då kanske?? Trodde man tog den för att man tycker om att diskutera och prata men icke... Man undrar ibland!

Lagade god mat i dag, lax med sparris, färska champinjoner och sparris. Sen lite pesto till det. Låter konstigt men de vart riktigt gott faktiskt. Var värt att slåss lite i köket för det. Plus att jag har matlåda till i morgon, bonuspoäng till mig :)

 

Puss på er!


Full fart ända från start

Ojojojoj... I dag har det varit full rulle!!
I morse gick jag upp åtta även om jag Börja 11:10. hade vissa saker som ajg va tvungen att försöka fixa i internetrummet innan flocken kommer!
Drg till skolan, baskursen i portugisiska har bröjat och självklart har Linda lyckats hamna i gruppen med människor från Italien och Spaninen, där tempot är högre och läraren endast talar Portugisiska.
EN positiv nyhet som jag fick sen är att jag kom in på kursen portugisisk kultur och historia. Det en da vi ska göra i den kursen är att göra en film om vår period här nere och så får man poäng, så de låter helt toppen!
Skönt med en lätt kurs. Så nu har jag bara tre tentor att fokusera på i december, vilket är väldigt skönt måste jag medge!

Sen stack jag och fixade mitt viva kort igen. I går var jag och fixade studentkortet som man får för halvapriset varje månad i stället. Jag stod i kö i 2,5 timmar innen jag kom fram. Portugal måste seriöst överväga vissa organisationssystem här nere. De är inte direkt effektiva i detta land! Kom igen kanske någon ska börja effektivisera saker här. Har en teori om att Portugiser tycker om att stå i kö. Kanske läraren i entrepreneurship har rätt i att i portugal är det för varmt så man orkar inte jobba eller göra saker och därför är portugal fortfarande ett land med en sämre ekonomi. För om alla föredrar att stå i kö så blir inte mycket gjort.
Han hade även en teori om att vi i norra Europa lever i kalla länder och därför har vi inga bra liv och därför spelar det ingen roll för oss om vi arbetar. Jag va inte lagom arg den lektionen. Bara för att man bor i ett kallare land innebär det inte att man har mindre att leva för... Idiot alltså, btw de va har "jag älskar mig  själv" till lärare som la uttalandet.

Över till min dag. Sen gick jag till biblioteket och skrev en uppsats, vart tom klar. Efter det bar det av till Wolleyboll träning. Där lyckades jag bli arg igen. Tränaren använder oss ERASMUS studenter och de som är nybörjare som bollkallar. Vi fick stå och slå in bollar till dem som har tränat ett tag medan de spelade i 25 minuter. Vi gjorde inte ett skit och jag lärde mig inget. Ska nog försöka hitta en ny sport!

Nu har jag kommit tillbaka hem, duschat, ätit lite sallad och snart börjar folk dyka upp här för vi ska ut och partaja i kväll!!
Sen blir de nog lugnt med det för mig fram till helgen. Ska ju på en galen resa till Porto och jag känner på mig att den kommer spåra... haha, men man levar ju fasiken bara en gång så de är nu jag ska ta vara på min tid! Än så länge har denna resa varit en helt fantastisk upplevelse. Det är helt otroligt hur mycket man kan lära sig om sig själv. En annan sak som är fashinerande är hur snabbt man kan anpassa sig i andra kulturer, miljöer, människor och livsstilar. Ganska coolt faktiskt!

...nej nu måste jag sätta fart!

puss på er!


En medioker gårdagskväll

Kvällen i går var kanske inte den bästa hittils. De roligaste som hände var att vi var på en oktoberfestival och fick därför uppleva lite mer av det traditionella Portugal.
I övrigt, mediokert. Kände mest för att gå hem efter ett tag men ville inte dra hem själv så man fick vänta på alla på de andra och så man var inte hemma förren tre.

I morse vakna jag av att några hammrade, vaknade vid tio, men kände verkligen för att sova längre. Suck, aldrig får man vila här inte!

Nej nu ska jag göra mig i ordning, ska i väg till  en pool med Cookie, hon ville simma några längder och jag är inte den som säger nej till lite träning, framförallt inte kombinerat med bad :)

Sen kanske vi även hinner med lite sevärdigheter. Eller man kan ju hoppas iaf!! Nya äventyr på gång!

 

Puss på er


Jag har börjat träna :)

I går gick jag med i wolleyboll laget!! JIPPIIIIIII.. änteligen lite träning. Vi har en tränare och de kommer bli ett mästerskap med andra skolor i Lisboa plus att vi kommer få tröjor!! Allt för 5 euro, kanon!!
Första träningen var i går, den gick faktiskt hyfsat bra kondisen var inte helt bortblåst trots min sangria konsumtion. Nackdelen är att jag i dag ser ut som en knarkare. Har blåmärken längst underarmarna som liknar små prickar och nårga större. Haha kanske någon försöker sälja lite mer till mig i kväll, de finns ju inte lite droger i Portugal *NOT*. 

Ska försöka ta mig ut i kväll, de flesta andra va ute i går men jag va så trött efter att ha gått upp vid sex, skola till 17:30 från åtta och sen wolleybollträning mellan 19-20:30. Sen när jag väl kom tillbaka var jag tvungen att skriva frågor till IMIB kursen eftersom jag och Stina (den andra svenskan) är topp ledare i vidoekonferencen med USA på måndag. Vi är först ut!! Skönt, då behöver vi inte tänka på det längre fram!
Tyvärr alla de flesta andra döda men Marta 2 är taggad på att dra ut ett tag så jag ska gå med henne :)

De var allt för nu, livet leker vidare här nere, jobbar än på skrumplever och inget internet på rummet än!

Puss på er


Behöver definitivt lite vin!!!

Kaoset fortsätter. Min kurs OB(organizational bebaviour), vart inte godkänd av SU eftersom den tydligen är  för lätt för mig (inte lätt att vara smart alltså :P). Har nu tvingats välja QM (quality management), vilket sög! Den kursen är inte rolig alls och gör att mina dagar inte alls blir roliga utan att jag får jääääääätte långa luckor. Gillas inte.
Tyvärr så va det förre veckan som man fick byta kurser så jag har jättesvårt att komma in på en kurs som jag vill läsa och som är på en lagom nivå för mig. De som jag kan välja överlappar allt med mitt schema. Vilket gör det väldigt jobbigt.

Har iaf ställt mig på kö för en kurs i portugisísk kultur och historia. Hoppas jag får den. Ska ta och gå på den kursen på torsdag och hoppas på att få en plats.

I kväll är det tisdag och då är det ESN- party, så de bli lite vin o fest i kväll! Tror att det skulle vara en förfest på residencia, så de kanske kommer lite annat folk hit. Sen blir det utgång!
Känner mig ganska seg just nu men det är väl bara o piggna till antar jag. Var partysugen för ett tag sen men det har börjat lägga sig. Med ett glas vin i mig så vaknar jag nog till ;)

Nu ska jag göra mig i ordning.

Puss på er.

Tidsfördriv

Det är lagom roligt med 3,5 timmars rast mellan lektionen på förmiddagen och den på eftermiddagen.
Lyckligtvis visade det sig att kursen på förmiddagen inte va lika hemsk som jag först trodde. I fredags hade vi introduktionen till Entrepreneurship varav "läraren" stod i en timme och pratade om hur lyckad och begåvad han är. Hans kurs skulle minsann inte vara som någon annan. Han är och har jobbat sig, kanske inte till den bästa men till att han är bland de bästa. Det är där han förutsätter att vi också ska vara eftersom vi inte är portugiser och därför med strukturerade. Ren rappakalja om jag får säga mitt. Att man måste stå och övertyga studenter om hur bra man är får en att ifrågasätta om man verkligen är så jäkla bra.
Lyckligtvis så va han lite bättre i dag. Kommer nog kanske överleve den kursen med, med lite ironi förståds.

En positiv sak är--> alla mina kurser tenteras i december (utom BCM men där är det en arbete som ska in och jag behöver inte vara i Portugal för den). Iveckan ska jag köpa biljetten hem till Sverige igen, så att den inte blir allt för dyr. De kommer även vara skönt att ha ett bekräftat datum, något att sträva emot.
Men hem kommer jag till nyår, vill ju vara det med mina vänner, hoppas de blir ett riktigt firande i år!

Sitter ikaffeterian och dricker en galâo (kaffe med mjölk). Saknar Kaffet i Sverige!

Ringde Maria i går hon fyllde år *Grattis tjejen*. Var riktigt skojsigt att prata med henne. Fast hon får fasiken ta och skaffa Skype. Amanda och Michelle har varit duktiga så dem kan jag prata med nu, vilket är gaaaalet kul att få prata lite svenska och med människor som känner en. Ni andra som känner er träffade skaffa Skype!

Nej nu ska jag leta upp lite mänmniskor som jag känner tror jag.

Puss på er.


Frid i toppen!!

Har haft en väldigt avkopplande helg, för heeeeeela kroppen utom min mage. Bestämde mig i fredags för att sticka till pappa i Albufeira, så de gjorde jag. Efter en 2,5 h resa kom jag fram och han gick han och jag ut på en trerätters middag. De var galet gott. Grillade räckor till förrätt, sendan åt vi en så god köttbit och en stor härlig glass med annanas, nötter och grädde till efterrätt. De va så gott. Sen gick vi och tog något att dricka.
Dagen efter strax efter att jag vaknat ringde pappa och jag gick ner fixkmarknaden där vi drack en kaffe. Sen stack vi och åt lite grillad fisk till lunch. Drog till Modelo efter det och Pappa snäll som han är köpte en mickrofon och hörlurar så jag kan skypa prata med datorn.
På kvällen åkte jag, pappa min farbror hans fru ch dotter och åt kyckling piripiri. mums... Så det enda jag har gjort i helgen är princip att dricka och äta.
Måste däremot säga att det var skönt att komma i väg, ta det lugnt och få lite tid med pappa också. Det är så intensivt med allt här i bland i Lissabon att de va skönt att få ta det lite lugnt.
Redo för en ny vecka i skolan, dags att börja läsa och studera på riktigt!!

Hoppas ni också fått nya krafter under helgen, ibland behöver man hämta dem.

Puss på er.

En mysig gårdagskväll

Hade en såååååååå mysig kväll i går. Jag, C, B och M åkte i väg till Belêm, där vi köpte en starbuck latte och en pastel de Belêm satte oss i trädgården och njöt av en varm kväll. De va sjukt mysigt. Sen tog C med oss på äventyr till ett ställa han hittat med utsikt över Lisabon. De va en kanon utsikt, tyvärr vart det inga bra bilder med kameran (att ladda upp bilder måste börja funka snart). Efter tog vi en promenix hem. Klart en toppenkväll.
Skönt att göra något på kvällen som inte innebar att dricka under kvällstid.

Har haft BCM (Buisness creativity model) en kurs i dag. Den verkar krävande men väldigt roligt. Vi ska skapa en affärsidé som vi sedan ska redovisa för en entreprenör. Fördelen är att denna kurs inte tenteras av. Det är så många tentor ändå. Kursen avslutas i januari men den arbetet ska bara skickas in via mail, vilket innebär att jag inte behöver vara kvar i Lissabon efter julen. Tre av fem kurser än så länge är innan jul nu. Det hänger på Entreprenösskapskursen i morgon nu om jag kan komma tillbaka till Sverige till Nyår. Hoppas på att kunna göra det. De vore nämligen kanon!

Gick upp vid sex i morse och är något slut nu. Ska försöka ta mig ner till Pappa i helgen så ska ta en tupplur och sen leta efter tågbiljett.

Puss på er så länge


Köket har satt mig på diet!

Eftersom att det är totalt omöjligt att ta mig in i köket har jag sen jag kommit ner ätit sallad ungefär fem dagar i veckan! Salladerna är dessutom väldigt delikata, de består av en burk majs, en burk tonfisk, lite sallad (som finns att köpa färdigskuren) och i bland en burk kikärtor. Jag längtar efter riktigt mat!! Ska försöka ta mig ner till pappa i helgen och då får jag riktig mat och även lite vila! Kan kanske vara skönt att komma ner dit lite. Får se om jag lyckas lista ut allt med tågen ner och så där.

I dag har jag annars varit i skolan och tvättat... Inte mycket roligt alltså. Jag ska inte klaga eftersom lektionen ändå var rolig och det är alltid kul att se alla människor här på residencia!

I morgon börjar skolan 8:00 får se hur det kommer att gå att ta sig upp så tidigt. Kommer bli ett äventyr, får nog dra mig själv ur sängen. Måste upp vid sex och åka vid sju, suck säger jag bara!

Nej nu ska jag försöka fixa lite med bilder här! Människor skaffa skype så jag kan prata med er!!

Puss på er

Skolan har börjat lösa sig.

Har börjat få ordning på mina kurser nu! Inte varit på alla introduktioner än men tror att jag håller mig till detta schema!
Dessutom har jag än så länge två av fem tentor i december, med lite tur kan man få skriva alla däromkring och kunna åka tillbaka till Sverige till nyår. Ska däremot inte hoppa för högt än, gäller att jag sätter dem också. Det vore däremot bra att kunna skriva alla i december i fall att jag mot förmodan inte skulle klara någon så kanske jag inte behöver stanna så länge och därmed inte missa något i Sverige eftersom skolan börjar mycket tidigare där.
Har bland annat en kurs där vi har videokonferenser med USA och Peru och diskuterar! Verkar som en givande och intressant kurs. En kurs vet jag inte vad den handlar om och resten får vi se i slutet av veckan!

Var och kollade på gymmet i dag, vet däremot inte om jag ska gå med där eller gå med i något lag i skolan( eftersom det är gratis). Gymmet var inte så billigt. Ska till skolan och se vilka kurser man kan ta via den och vad de kostar.

Efter skolan hamnade jag på playan med B, S och C sen kom det lite mer folk så vi vart en liten grupp till sist, mysigt!
SKa i väg på BBQ i kväll, min lektion börjar inte förrens 14:45 i morgon så jag behöver inte känna någon direkt stress där. Ska nog ta mig en liten sovmorgon! Sen maila och försöka fixa med alla formaliteter inför kurserna mellan Sverige och Portugal

Tyvärr har det inte hänt något jättekul nu direkt.

Puss på er


Hatar portugisisk byråkrati!!

Mitt learning agreement överrensstämmer inte alls med verkligheten här nere.
Just nu springer jag runt i skolan och letar koordinatorer för och fixa till mitt schema. En kurs som jag har valt existerar inte längre så vet inte hur jag ska göra där. En kurs kan vara två olika kurser så jag kanske har lektion i dag eller kanske inte.. Det kommer bli en trevligt överraskning! Portugal behöver seriöst överväga sin byråkrati och organisationsförmåga! Kanske man ska ge dem en kurs i hur man organiserar på bästa sätt!!

Det är så många som hart överlappande kurser men som är tvugna att läsa kurserna för att få tillgodoräkna sig denna termin. Skolan har mycket problem just nu. Men om jag ska vara ärlig orkar jag inte bry mig om andras schema problem JAG VILL FÅ MITT FIXAT!! 

Snart ska jag inte till koordinatorn och hoppas på att allt fixar till sig. Håller på att bli lite smått galen just nu! Tycker om svenska strukturerade system måste jag säga.

Något positivt är att jag var på Sporting Lissabon match i går. Stadion va grym atmosfären va härlig (mycket bättre än i sverige). Fick se massa gula kort, ett rött och ett mål!! Kommer bilder från det! Jag lovar!
Ska försöka gå på Sporting- Porto den 27  september och Benfica- Sporting den 29 November!
Vill även se lite fler Benfica matcher!!
Grymt kul!

Nej nu ska jag fixa mitt liv och schema här nere.

Puss på er

Kanske en match?

Söndag och jag är galet seg i dag. Har inte orkat ge mig ut på äventyr än!!

Svensk minglet i går va trevligt. Skönt att få prata och umgås med några från Sverige. När vi kom till Bairro Alto lyckades jag däremot att tappa bort dem! Tur som va hittade jag M, B och några andra från residencia! Vilket va ganska skönt för då slapp jag åka hem själv.

I dag ska jag försöka ta mig i väg på en fotbollsmatch och se Sporting Lisabon spela. Måste försöka se Porto, Benfica.
Nej nu ska jag se om jag hittar priserna om det är värt att gå!

Puss på er

Nya äventyr

I går var välkomsmiddagen och det var sjukt roligt. Hamnade vid B, T och holländarna så middagen vart galet roligt. Kareoke, mat och man lyckades få i sig ett antal glas sangria tills salongsberusingen var på topp. Efter middagen kom Stina, en svenska som också läser vid ISCTE, med hennes två vänner och mötte upp oss där. Sedan bar det av till Bairro Alto. Hela kvällen va bara trevlig o roligt. Synd att jag har svårt att lägga upp bilder på sidan eftersom att internet är så dålig här. Hoppas på att kunna göra det någon dag i skolan! Kvällen var en bra smak på hur härligt studentlivet här kan komma att bli!

I dag mötte jag upp S och G (svenskarna) för lite schopping. Hade velat åka till freeport som är västeuropas största outlet men som vanligt  tar allt så lång tid här nere  vilket gjorde att vi inte hann. Fick bli lite vanlig shopping. Fast jag fynda ändå, hitta en jacka för 9 euro som tidigare kosta 50 euro så kan inte klaga.

Ska snart i väg hem till S och G för lite svenskt mingel!! Ska bli trevligt att se vilka svenskar som gör sin ERASMUS period här nu! Får se om jag möter upp mina polska vänner efter minglet. Är det något som jag lär mig här så är det att inte planera! Det är bara att ta dagen som den kommer!
Nu ska jag hoppa i duschen för att hinna bli färdig i tid.

Puss på er

En kaffebreak i skolan!

Jag har precis fått hjälp av min väldigt snälla och hjälpsamma roomi Erica att ladda ner skype! Så nu har jag skype om någon vill lägga till mig. Har ni inte min mail så säg till och jag ger er mitt skype namn!!

Introduktinsdagarna pågår än och snart är det en tur i bibblan som gäller. Förhoppningsvis får vi biblotekskorten också! I kväll ska vi iväg på en välkomsmiddag med hur mycket folk som helst som arrangeras av skolan/ERASMUS. Kommer säkert bli dundertrevligt. En massa ERASMUS studenter.

Sitter just nu i kafeterian och avnjuter en galâo (kaffe med mjölk) o kollar runt lite på datorn. Vi har fått schemat i dag poch det ser ganska bra ut för mig. Kommer vara i skolan fem dagar i veckan men inte så långa dagar vilket är skönt. Tisdagar har jag sovmorgon och börjar inte förren vid två/tre så de ser ut som om att jag kommer få in lite träningstid oxå. ska bli härligt när en riktig vardag kommer i gång här! I morse skulle vi ta en genväg till skolan men vi gick åt fel håll så vi fick en morgonpromenad på 30 min och lyckades bli 20 min sena när vi för första gången skulle vara i skolan i tid. Måste nog börja ta mig själv till skolan tror jag!!!

Har lärt mig hur man skriver/säger "hahaha" o ch det är "kaakekka"... Galet kul engligt mig!!!



Nej nu ska jag dricka mitt kaffe och kanske börja röra på mig snart!!

Puss på er


Vandrarbenen i farten

Introduktionsdagarna har startat. Fördelen är att jag slapp gå upp 6:45 i morse utan vakna vid åtta i stället.
Sen bar det av till skolan, vilket va helt okej. Träffa lite andra svenskar i dag vilket kändes ganska konstigt med tanke på att jag knappt pratat svenska alls de senaste dagarna.

Sen vart den en guidetur runt Lisabon. Vi såg lite slott o olika monement. Tyvärr kan jag inte komma i håg namnet på någon av dem. De flesta från intro. kursen va med o lite andra människor man har börjat lära känna med så de vart mycket skratt o en rolig tur.

Äta hann man ju aldrig göra under dagen så gick med endast ha ätit en macka o lite flingor fram till sju i dag o då tröck jag i mig en halv grillad kyling. Man va ju inte lite lagom hungrig då. För att vara ett land med så mycket man är jag förvånad över att man aldrig hinner äta!!

Ne inget annat kul har hänt. Hänger lite med mina polska vänner här nu i våran fina datahörna. De e där vi hänger på kvällarna om vi inte är ute. Fast de e en mysig hörna. Vi spelar musik, skrattar och umgår. Fördelen med detta boende!!

Nej nu ska jag socialisera.

Puss på er!

prov och shopping...

Vaknade av åskan i morse. Det blixtrade och dundrade som bara den. Regnet forsade ner och pendlade mellan att regna is och vatten. Två timmar senare var det över och runt nio var det blå himmel och vart 30 grader varmt. Vädret här är allt bra konstigt. De värsta är att det pendlar hela tiden i temperatur ( där hjälper nog AC till mycket). Man svettas som en gris, sen fryser man, sen är det bra och sen är man tillbaka till svettet. Tror jag vet hur klimakterier och värmevallningar kommer vara i framtiden nu! Kan ju inte säga att det är något jag ser fram emot.

Portugisiska testet var i dag, även dialogen! Gick väl okej antar jag, tror inte jag är underkänd men de va ju inte de bästa jag presterat i mitt liv. Va på BBQ i går med ESN och vaknade av åskan vid sex så sov bara 3-4 timmar i natt. Kan vara en bidragande faktor. Sangrian är lockande :P

Efter vart det av till lite shopping med A och M. Vart en lila klänning för 9 EURO ocH tre scarfar  för 7,5. Dem va så fina och billiga. Lär nog inte behöva köpa det på ett tag i alla fall!! De var kanske inte behövligt med dem men det kändes bra psykiskt. Har haft tankarna på hemma plan i dag. Vet inte varför men där har dem varit i alla fall. Att man kan sakna att umgås/konversera med sina vänner o kära märker man inte först man inte kan det på samma sätt längre. Tog en tupplur på eftermiddagen och lyckades få lite tid för mig själv, vilket va välbehövligt och väldigt skönt. Nu känns det bättre igen när man har fått gå undan. Knappt haft en stund för mig själv på två veckor vilket är lite påfrestande när jag vant mig vid att bo själv. Som sagt nu är jag tillbaka igen en tupplur, pratat på msn och ätit en bit fisk.

Puss på er så länge

Inte kul att plugga just nu.

Sitter och försöker plugga men det är så varmt att det är jobbigt att koncentrera sig. Har redan tagit en kalldusch med det hjälpte bara för stunden. Samtidigt håller jag på o tvätta, kläderna börjar ta slut nu. A och M skulle köra en maskin vittvätt men fyllde inte maskinen så jag tvättar med dem! Kanske en bra anldning att inte plugga fast jag borde. Testet är i morgon men jag vet inte hur seriöst jag ska ta det. Har försökt plugga lite av och till men det ska tydligen ta en halvtimme att skriva det så jag vet inte hur seriöst provet är. Hoppas på det bästa iaf. Kanske de går bättre när de blir svalare att koncentrera sig. Har knappt pluggat något alls. Inte så lätt att få ro på residencet. Ska nog låsa in mig på rummet snart. Fast de lär nog inte hjälpa, ska i väg på en BBQ för alla ERASMUS Lisboa studenter i kväll. Kanske hinner plugga i två timmar iaf. Ska försöka att inte dricka så mycket då kanske presentationen och testet går bra :S

Nej nu ska jag återgå till mina plikter.

puss på er

Jag och internet här är inte vänner...

En seg dag i dag. Har suttit i timmar och förberett en dialog inför onsdagens lektion. Det kommer bli både test och en dialog som vi blir betygsatta efter, antar att de va lika bra att ta sig i kragen och faktiskt börja plugga. Ska försöka studera i morgon med. Kan nog behövas.

Ska försöka boka ett flyg till Madeira nu. Tre dagar inklusive ett fint hotell med frukostbufé!! Allt kommer gå på 80 Euro. Galet billigt så den resan måste jag ta. Resan bär av den 15 Oktober till den 17 så det är bara två nätter. Alldeles lagom!!

Har väntat i några timmar på att internet på residencian ska fungera så jag kan använda internet och prata med lite folk på msn, plus boka flyget! Tyvärr har det börja anlända människor nu och internet bara hänger sig vilket gör att ingen kan använda det. Vilket suger och alla blir galet irriterade. Hoppas verkligen dem kommer installera internet i rummen. Kommer inte klara mig annars när studierna startar på riktigt..
Håller alla tummar jag har (snälla gör det ni med så jag får mitt internet).

Nej nu ska jag leta resan igen med A och M.

Puss på er.

Studiedags??

En lugn dag i dag, skönt!!

Bara varit i skolan på förmiddagen sen hem o fixa lite havregrynsgröt!
Dags för lite studier i dag, test på onsdag och en munlig dialog på 10 min ska fixas. Sen i kväll bär det av på middag. Det är tre middagar denna vecka, kul men busy busy!!

Måste dra ska hjälpa B o tvätta!!!

BTW ska köpa biljetter till madeira i dag :)

puss på er

Jag ska få internet :)

Ett under har hänt, vi ska tydligen få internet på våra rum runt den 20 September!!!! Då kanske jag kan lägga upp lite bilder utan att internet hänger sig :)
Längtar redan nu till att få internet där. Hoppas på att kunna ladda hem skype så man kan ringa lite till sverige med! 20 September i sikte alltså! Antar att jag fårförsöka stå ut till dess..

M och A funderar på att köpa en resa till Madeira i Oktober och vill ha med mig, funderar på om jag ska med eller inte... Nackdelen är att jag missar några dagar i skolan, fördelen jag får åka till Madeira. Får se hur jag gör.... Måste bestämma mig i kväll beror nog på vad resan kommer kosta. ERASMUS Lisboa brukar anordna en resa till Marock, Casablanca och den vill jag absolut inte missa. Inte heller resan till Madrid som dem brukar göra. Få se hur det blir med allt.

I dag har jag ägnat mig åt att dega på stranden. Börjar känna ett behov av att träna nu alltså, men de är flera som ska gå danskurs så kanske hänger på där... Även om man inte är gjord för dans så måste man anta utmaningen :P

Jag har kommit på att en jag inte har nämnt Sanna Bromander, hjärnan bakom denna rosa och fina blogg. Hon hjälpte mig att starta upp den ocfh den är såååååååååå fin!! Nu måste jag bara få upp lite bilder så att jag håller hennes standard!! Tusen tack Sanna du har gjort ett så fint jobb med bloggen.. Massa pussar och kramar till dig!

Nu är det dags för lite studier!!

puss på er, vi synas ;)


En stund för mig själv.

Vaknade tidigt i morse och traskade i väg till köket. Det var tomt!! helt otroligt. Lagade lite havregrynsgröt gjorde en macka och satt själv i en hel halvtimme innan någon annan kom. Det va såsss skönt, lite tid för mig själv. Framför allt på morgonen, jag älskar morgonen!

Vart inge utgång i går, ganska skönt faktiskt. Satt i Aoch M:s rum och hade det mysigt i stället.

Nu ska jag i väg för en ny dag på Beachen. Med mig måste jag ha portugisiska antecknigarna så jag kan läsa på lite, test på onsdag :S
Dags att göra matsäck och ta på linserna. Vi hörs i kväll ( hoppas jag)

Puss på er

Kan man avundas sitt eget liv?

Igår hade jag en så helt sjukt underbart härlig dag!!
I torsdag jag hade varit ute och svirat i säng hamna man vid tre- fyra men de hindrade in min gårdag! De va en rolig kväll i torsdags så då måste man svirra runt lite extra på Lisabons gator. Det börjar bli massa härligt roligt folk att prata och umgås med nu :)

I går gick jag upp vid sju, eller jag rullade ur sängen och tvinade mig iväg till skolan, som faktiskt gick bra ( vi skulle lära oss klockan och lite annat men de har jag ändå redan koll på).
Efter skolan stack jag och Marta (en av de polska tjejerna) tillbaka till stdentboendet böt om snabbt samt plockade upp A. Sen åkte vi och träffade några fellow students. Två snälla pojkar som körde oss till cristo rei. Jag M och A tog trippen upp till toppen av statyn (monomentet). Utsikten va helt extraordinärt underbar. Vi såg ut över Atlanden och hela Lisabon. En helt underbart vacker stad!

Efter det bar turen vidare till caparica där vi satte oss på en bar på stranden tog lite dricka och åt caracóis. Typ som havssniglar. Ett väldigt popluärt portugisiskt tilltugg. De var otroligt nog ganska gott. Däremot ska man nog undvika att titta på dem :S Jag tror sniglare har ögon måste googla lite om dem tror jag.
Utsikten var underbar där med, sitta i solen med ett glas i handen och skratta. Mitt liv är så jäkla bra just nu måste jag säga!!

Hem vart det en liten båttur, för att sedan laga mat och skynda sig ut för lite pubrunda... Vi kom från residencia vid tolv. Av någon anledning tar allt två gånger längre tid att göra här än vad det gör hemma!

Är kanske inte den piggaste människan men vi tre små tösar delade flitigt på två flarror vin innan vi stack ut och lite salongsberusning håller en ju uppe :) Väl ute var det fullt av massa ERASMUS Lisboa folk. Så kvällen va lika bra som dagen. Skratta, drack lite capirinha och prata med allt och alla!!!
I säng hamna man väl vid tre, fyra igen.. totalt värt det!!
Undrar hur många timmar sömn dette lilla äventyr kommer bjuda på. Tror inte jag ska räkna med många :P

I dag har jag legat på beachen människor kom och gick hela tiden. Någon som är så underbart här är att det alltid är så mycket folk och alla är välkomna. ERASMUS studenterna håller ihop, och det kommer alltid upp något nytt som händer på facebook. Så härligt, behöver nog inte oroa sig för tråkiga studer.

Det enda som fattas nu är ett gymkort. Behöver springa eller något. Inte för att jag direkt sitter stilla utan för att man ska nog kanske röra på sig lite hälsosamt oxå. Tyvärr öppnar inte skolgymmet förrens den 14 September, så får se hur jag gör.

Nej nu ska jag nog ta och göra mig i ordning men först ska jag lägga inte lite bilder på datorn och se om jag kanske lyckas lägga upp lite här!

Puss på er

Trött i fötterna!!

Shopping för hela slanten!! Ett helt träningspass i Colombo (en jättestor galleria). Hittade massa saker som jag ville ha men jag höll mig och gick därifrån med endast ett linne för 2,95 euro och ett par ballerina skor! Har hittat ett par jättefina stövlar som jag vill ha men det känns så jäkla dumt att köpa stövlar när det är 28 grader ute!

Måste plugga lite Portugisiska nu här. Jag och de två polska tjejerna ska dricka lite vin snart och sen gå ut en liten sväng på nån drink ( hur nu de slutar :P  ). A va så snäll och sprang ner till affären och köpte lite vin till oss :)

Försökte lägga upp lite bilder nu men internet är lite fuck up som vanligt så jag försöker senare igen!!

Puss på er

Sömning men nöjd med min dag :)

Sitter med fötterna på bordet i internetrummet äter vindruvor bär en cerisrosa scarf till mina rosa hörlurar, skriver på "läxan" och ströar på datorn. De andra i rummet som inte vet vem jag är tittar lite konstig på mig men de kan de få göra för nu sitter jag faktiskt bekvämt!!

Sorry att jag inte gjorde något bra inlägg i går man jag va upptagen med att dricka SANGRIA, jepp du såg rätt jag drack sangria i tolv timmar, de vart nog några liter *Glad*. Jag och en av de Polska tjejerna, A, började vid två att dricka sangria sen vart det sangria till någon gång i natt,kul va det... Hann med en Portugisisk middag ute. De vart ris med fisk och räkor, inte det bästa jag ätit men det va resans första riktiga måltid. Skärping på den fronten men det är svårt att laga mat för det är alltid upptaget i köket så jag har levt på bitar av grillad kykling. Fast jag lagade mat en gång stekt Afrikans lax med broccoli. För er som inte vet så är afrikans lax bränd lax. Har inte fattat hur man sänker värmen på spisen så jag har bränt maten de två gångerna jag lagat. 
Återgår till gårdagen nu, de va lite folk från studentboendet och några från intensivkursen som va ute och svängde, vi nog allt som allt ungefär 20-25 personer!! Sen bar det iväg till Bairro Alto (bar gatan).

I dag har kroppen gått på sparlåga tror jag kom hem någon gång i natt/morse och upp vid sju eftersom då va det dags att gå till skolan,plus att min rummis hoppa i duschen. Toaletten är förövrigt väldigt irriterande för man hör allt och då menar jag allt man gör där inne!!!

Skolan överlevde jag vart en kaffe i pausen för att hålla mig vaken och börjar bli ganska duktigt på portugisika tempot är högt där så vi hinner med en hel del!!

Direkt när skolan tog slut stack jag, A och B med några andra från kursen i väg till Playan!! Det var forboll, wollyboll och playa för hela slanten!!
Förresten så har jag lovar Holländaren att lägga in en liten svensk ordbok som kommer här;

Allt bra = tudo bem = Everything okej

Förklara krig = declare war

Ja= sim = yes

Nej = não

 

Och nu sitter jag här med konstiga blickar och de va en rolig person som logga in på msn nu så pallar jag inte skriva här mer utan ska msn:a lite i stället!!

Puss på er


RSS 2.0