Jag så multinationell!!!

Tydligen är jag internationell. En Holländsk kille som läser intensivkursen kom fram till mig idag och sa att han hade läst mig blogg och förstått lite av den trots att den är på Svenska. Imponerande måste jag säga med tanke på att jag bara har gjort två inlägg :)


I dag har det varit en Crazy day.... Skulle till skolan och hade inte hämtat mitt "Viva-kort" typ som SL- korten. Skulle igenom spärren, har varit duktig laddat ett tillfälligt kort med pengar, men de visar sig att jag redan åkt upp de pengarna... Alla andra springer ner i tuben för att hinna med den och jag kommer inte genom spärrarna... PANIK, galet mycket!! Har endast 20 Euro sedel på mig och automaten tar inte mer än 10 Euro sedlar... Vad ska man göra, tur som va ringer en av de polska tjejerna och dem har väntat på mig, tusen tack snälla människor.
I min panik att hitta växel kommer en tysk kille som går kursen och lånar mig 2 euro så jag kommer i väg. Jag har nu lyckats försena de andra så vi får springa till skolan, men var faktiskt nästan i tid!

I skolan gick allt bra...

Sen bar det av till att hämta Viva-kortet. Väl framme där efter en mindre uppfriskande promenad i 31 graders värma var kön enorm till disken när vi kom fram. 14.30 skulle vi vara i en annan del av Lissabon för en guidetur med skolan. Vi köade för viva-kortet och kom därifrån 14.25, knappast att vi skulle hinna till turen på 5 min. Så de stod och väntade på oss i 40 min, stackars människor!! Klart att inget va organisaret när vi kom fram utan då skulle vi köpa tågbiljetter. Ashungriga gav vi pengar till en annan som hunnit äta (vi åt frukost vid halv åtta på morgonen och klockan är nu typ halvfyra, MAT TACK) och sprang till mataffären. Vilket gör att vi missade tåget så guiden får köra i två omgångar med sin bil för att få oss till rätt plats. Tror inte människor vill ha med mig på äventyr längre efter att jag försenar alla hela tiden. Det komiska är att det aldrig är med flit :P

Guidturen va sedan de konstigaste jag varit på, han tog oss till ett "Modern art" musen  men eftersom att det är måndag är de flesta museum stängda, fast här va ett rum öppet så vi fick titta på stolar och soffor??  Tråkigaste och konstigaste någonsin och ingen fattade något. Alla bröjade be om att få bli raäddade av någon!
Efter det gick vi till ett ställe som sålde typiska portugisiska bakelser typ som Paster de natas, mums!! Där försenade jag iaf ingen...

Sen har det inte hänt så mycket mer i dag...

Jo, det måste jag säga fick ett SMS från Kikka i morse och vart så glad, första messet från Sverige som inte va från mamma och jag har haft en leende på läpparna hela dagen efter det. Tack gumman du sken upp min dag stor puss o kram till dig!!!

puss på er andra oxå!!!


Första helgen....

Har haft lite svårt att skriva eftersom att internet inte riktigt fungerar som det ska för mig tyvärr... Har även försökt koppla in de "kinesiska teknikerna", alltså jag har involverat de kinesiska killarna på studentboendet i mitt problem! Funkar just nu så jag är glad för det!

Hände i helgen?? På fredagkvällen gick alla som går intensivkursen i portugisiska ut och träffade andra utbytesstudenter från kursen.. Va en riktigt rolig kväll som slutade sent/ eller tidigt. Träffade nog hela europa där tror jag ( själv bidrog man med den svenska delen).
På lördagen skulle jag ha gått till ett Fitness center med Bora ( en kille på boendet) men han sov för länge så jag stack till stranden med några andra. På kvällen vart det utgång med en tjej som är ansvarig för studentboendet. En marokansk bar som hennes kille äger.  Självklart vart det vattenpipa, fast dem hade wisky i vattnet, de va smaskens! Vi drack oxå någon typisk portugisisk likör som smaka söt rumpa Ginhija e eller något sånt konstigt hette den.
I dag har jag bara legat på stranden och slappat så min fäääääääääärg har börjat komma tillbaka!

I morgon är de skola igen ( har varit duktigt och gjort första läxan), sen ska jag på en rundtur och se vad som är värt att se i Portugal med de som ordnar ERASMUS utbyttet! På tisdag mååååste jag gå till fitness centret, annars är det väl någon som stryper mig :P 

BTW, jag har fått ytterligare en ny rummis, en liten ödla, Peter eller Piti som han kallas, en väldigt snäll sak som äter myggorna :) Ska lägga in en bild på honom senare!!

Tyvärr inga jättespännande äventyr denna gång ska bättra mig på den fronten och äventyra lite mer!!

puss på er!

Välkommen till min nya blogg!

Har precis insett att precis som det alltid går när jag ska vara teknisk så har inget av mina tidigare inlägg publicerats...

Så då måste jag ju berätta omigen för er hur första dagarna va (ja de måste jag dem är viktiga)

Resan gick riktigt bra trots att jag va tvungen att byta i Heathrow, t.o.m byta terminal!! Där fick jag sitta i fyra timmar och vänta men de gick bra hitta tre killar som va på väg till Canada som jag satt och snacka med, ganska roliga saker faktiskt!!
När jag kom fram till Residencia Universitaria Jose Pinto Peixoto hade dem glömt bort att jag skulle komma den 26 Augisti. Fick stå utanför dörren i en kvart och vänta på att dem skulle hitta mig i sina listor... då va man lagom glad. Mitt rum va inte färdigt så jag fick ett annat i stället så nu bor jag med en väldigt snäll kinesisk tjej, Erika.

Andra roliga prickar som jag träffat här är en ungers tjej Tamara, två polska tjejer och en kille från Turkiet Bora, han kommer bli min gymkompis, plus att jag får hjälpa honom med portugisiskan och lära honom tvätta... haha jag har fullt upp alltså.

I fredags va första Portugisiska lektionen, den gick j**** bra om jag får säga det, va inget direkt nytt vilket va tråkigt men å andra sidan så fick jag en chans att vara duktig en lektion iaf :)


Vad mer kan jag berätta om stället... hur boendet är... det får ni vänta med de bli nog ett helt eget inlägg... men jag kan säga att jag undrar om jag bor i ett kloster ( vilket de har visat sig att det tidigare va här), ett ålderdomshem eller studentboende.... går aldrig att vara helt säker!!!
Lovar att göra ett inlägg med bilder och allt om jag nu lyckas...

bara att hoppas att denna publiceras nu (och att mitt internet inte bråker vilket de gör heeeeeeeeeela tiden här för mig och bara för mig, de är ju trevligt för de andra boendena)

Puss på er!

RSS 2.0